Laadpaal installeren: klaar voor de toekomst!

Ben jij al klaar voor een groene en duurzame toekomst? We helpen je graag met het treffen van de juiste maatregelen. Een van de ontwikkelingen, waarin je niet kunt achterblijven, is elektrisch rijden. Ben je inmiddels al de trotse eigenaar van een elektrische auto? Dan is het wel zo prettig als je deze thuis kunt opladen. Hier ben je op de juiste plek voor meer informatie over laadpaal installatie thuis of bij je zaak!

Offerte aanvragen

Laadpaal installeren?

Geheel vrijblijvend advies en gratis offerte
Offerte aanvragen

Het gemak van een eigen laadpaal

Op steeds meer plekken in het land tref je openbare laadpalen aan, waardoor elektrisch rijden steeds gemakkelijker wordt. De prettigste manier van opladen is nog altijd gewoon thuis of bij je eigen zaak! Via het stopcontact opladen behoort tot de mogelijkheden, maar is verre van ideaal. Het duurt heel lang en als je het verkeerd doet, kan het zelfs gevaarlijk zijn. Dat geldt vooral bij panden met een verouderde elektrische installatie. Kies daarom liever voor laadpaal installatie aan huis of op de zaak. Het opladen van je elektrische auto aan een eigen laadpaal is bovendien ook voordeliger, dan bij een publieke laadpaal. Maar het kan nóg voordeliger!

Zonnepanelen en laadpaal installatie

Wanneer je een eigen laadpaal installeert, dan hangen de laadkosten af van jouw afspraken met je energieleverancier. Je kunt echter ook zelf de leverancier worden van je eigen zonnestroom door een elektrische auto, een eigen laadpaal en zonnepanelen te combineren. Dit is de perfecte combinatie. Hiermee ben je helemaal op de toekomst voorbereid. Echter, grote doelen kun je ook bereiken met kleine stappen. Bij eigenzonnestroom.nl staan we voor je klaar om je hierin perfect te begeleiden, met de kennis en kunde van experts in zowel laadpalen als zonnepanelen in jouw regio.

Wat is er allemaal mogelijk?

Laadpalen zijn er in allerlei soorten. Er zijn laders die op zonnepanelen aangesloten kunnen worden, maar dat is uiteraard niet noodzakelijk. Verder bestaan er allerlei merken en formaten en ook het vermogen kan variëren. Welke laadpaal in jouw situatie het beste is, is eveneens afhankelijk van jouw auto en de hoofdzekering in de groepenkast. Je merkt al dat het verstandig is om een professional in laadpaal installatie te raadplegen. Deze kan je advies geven met aandacht voor jouw specifieke situatie en wensen. Een van de ontwikkelingen die zeker interessant kan zijn, is de slimme laadpaal.

Wat kan een slimme laadpaal allemaal?

Slimme laadpalen zijn uitgerust met de nieuwste technologieën met uitgebreide functies, die jouw missie om te verduurzamen nog gemakkelijker maken. Zo kunnen deze laadpalen die op internet zijn aangesloten informatie registreren en opdrachten uitvoeren. Je kunt een slimme laadpaal verbinden met je auto, je eventuele zonnepanelen en hij kan bediend worden via een app. Deze app kan bijvoorbeeld exact aangeven hoeveel energie je auto nodig heeft, hoeveel energie er in huis wordt verbruikt en hoeveel zonnestroom de zonnepanelen opwekken. Alles kan hierdoor perfect op elkaar afgestemd worden. Dit systeem heet ‘Dynamic Load Balancing’.

Laadpaal installatie: hoe werkt dat?

Er komt heel wat kijken bij een laadpaal installatie. Wil je een staande paal of liever een montage aan de wand? Zijn er misschien breek- en graafwerkzaamheden nodig? Moet de meterkast aangepast worden? Welke laadpaal is het meest geschikt? Neem hier contact met ons op, om het hele proces van advies tot installatie perfect te laten verlopen. Je kunt rekenen op:

 • Advies op maat op locatie
 • Gratis en vrijblijvende offerte
 • Aanpassingen van de meterkast
 • Professionele installatie
 • Instructies over de werking van de laadpaal

Wat kost een laadpaal installeren?

De bij ons aangesloten expert in laadpalen in jouw regio geeft je daar graag antwoord op. De kosten zijn afhankelijk van enkele factoren, zoals:

 • De soort laadpaal (merk, vermogen, slimme variant)
 • Afstand tussen meterkast en laadpaal
 • De soort aansluiting (1-fase of 3-faseaansluiting)
 • Laadstation aan de wand of een laadpaal
 • Overige werkzaamheden, zoals breek- en graafwerk
 • Eventuele aanvullende accessoires

Wil je meer weten over laadpaal installatie thuis of op de zaak? Dan brengen wij je graag in contact met een expert in jouw regio, die je graag vrijblijvend advies geeft en een gratis offerte op maat opstelt!

Laadpaal installeren

Meer informatie over

Zo simpel werkt het

 • Plaats jouw aanvraag
  Makkelijk en binnen 2 minuten

 • Ontvang de vrijblijvende offerte
  Neem deze rustig door
 • Offerte akkoord?
  Plan direct een afspraak in!

Geheel vrijblijvend en gratis!